Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Daha İyi Bir Uyku Mümkün: Yatak Odanız için Çiçek Önerileri

Daha İyi Bir Uyku Mümkün: Yatak Odanız için Çiçek Önerileri

Daha İyi Bir Uyku Mümkün: Yatak Odanız için Çiçek Önerileri

Uyku sorunları mı yaşıyorsunuz? Stresten aşırı kafein tüketimine uykuya dalmanızı ve deliksiz uyumanızı zorlaştıran pek çok unsur olabilir. Ciddi uykusuzluk durumunda elbette tıbbi destek almanız gerekir. Öte yandan uyku kalitenizi artırmak için yatak odanızda bazı bitki ve çiçeklere yer açmayı da deneyebilirsiniz. İşte, uyku kalitesine olumlu katkı sağladığı düşünülen yatak odası çiçekleri…

Gardenya

Gardenya sadece kokusuyla ve güzel görünümüyle dahi sizi sakinleştirebilir ve rüyalar alemine ışınlayabilir. Almanya’da yapılan bir çalışma, gardenya kokusunun doğal sakinleştirici etkiye sahip olduğunu ispatladı. Kaygı ve stres yüzünden uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, yatak odanızda gardenyaya yer açabilirsiniz. Tabii, gardenyanın doğrudan olmasa da güneş ışığını sevdiğini ve narin yapraklarını arada bir spreyle sulamak gerektiğini unutmayın!

uyku getiren şeyler

Gardenyanın mis gibi kokan çiçeklerine dokunmamalısınız, çünkü dokunulduktan bir süre sonra düşüyorlar.

Yasemin

En güzel kokulu çiçekler arasında başı çeken yaseminin pek çok popüler parfümde kullanılması boşuna değil. Bochum, Almanya’daki Ruhr Universität’ta yapılan bir çalışma, yasemin kokusunun stresi azalttığını ve böylece uyku kalitesini artırdığını ispatladı. Yaseminin tatlı kokusu, merkezi sinir sistemi üzerinde güçlü bir sakinleştirici etkiye sahip… Bu özelliğiyle aromaterapi uygulamalarında da kendine yer bulan yasemin, küçük beyaz çiçekleriyle yatak odanıza güzellik katarken daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

Lavanta

Vücut losyonlarından bebek duş jellerine sakinleştirici özelliğe sahip kozmetiklerin vazgeçilmez içeriği lavantanın kaygıyı ve stresi azaltmaya yardımcı olduğu biliniyor. Hatta uykuya dalmakta zorlananlara yataklarında lavanta kesecikleri bulundurması öneriliyor. Uyku kalitenizi artırmak için lavanta içeren ürünleri deneyebileceğiniz gibi yatak odanızda lavantanın kendisini de kullanabilirsiniz. Kendine özgü, etkili kokusuyla ve sevimli mor çiçekleriyle lavanta; yatak odanıza renk katmakla kalmıyor, uyku sorunlarınıza da destek oluyor.

uykusuzluk için faydalı bitkiler

Aloe Vera

Yatak odanız için hem az bakım isteyen hem de uyku kalitenize olumlu katkı sağlayacak bir bitki arayışındaysanız tercihinizi aloe veradan yana kullanabilirsiniz. Fazla su istemeyen, sadece sabah ya da öğlen saatlerinde az miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyan ve uzun yıllar aynı saksı içerisinde yaşayabilen aloe veranın faydaları saymakla bitmiyor. Antik Mısırlıların “ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırdıkları aloe veranın içindeki jelin güneş yanıklarına ve küçük cilt kesiklerine iyi geldiği, suyunun ise sindirime destek olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor. Ayrıca pek çok bitkinin aksine gece saatlerinde oksijen salgılayan aloe vera, havadaki benzen oranını düşürerek ortam havasını temizliyor. Kısacası NASA’nın aloe veraya “hava kalitesini artıran iç mekan bitkileri” listesinde yer vermesi boşuna değil.

aloe vera

Bloom and Fresh’in önceki koleksiyonlarından Aloe

Spathiphyllum / Barış Çiçeği

Barış çiçeği ya da yelken çiçeği olarak da tanınan spathiphyllum da tıpkı aloe vera gibi NASA’nın “hava kalitesini artıran iç mekan bitkileri” listesinde yer alıyor. En popüler iç mekan bitkileri arasında olması sayesinde sizin de salonunuzda spathiphyllum olma ihtimali bir hayli yüksek. Eğer öyleyse çiçeğinizi hemen yatak odasına taşıyarak uyku üzerindeki etkilerini bire bir test edebilirsiniz. Geceleri oksijen salgılayan bitkiler arasında yer alan spathiphyllum, havadaki formaldehit ve benzen gibi zararlı kimyasalları de temizliyor. Üstelik bakımı da oldukça kolay. Doğrudan güneş ışığı sevmeyen barış çiçeğinin toprağı hafif nemli kalmalı. Yalnız, barış çiçeğinin yenildiğinde kediler, köpekler ve insanlar için toksik olduğunu unutmamalı, küçük çocuklarınızı ve yuvanızı paylaştığınız hayvanları çiçeğinizden uzak tutmalısınız.

iyi bir uyku için rahatlatan bitkiler

Sansevieria / Paşa Kılıcı

Sansevieria, paşa kılıcı ya da kılıç çiçeği adlarıyla tanınan, oldukça popüler bir ev bitkisi. Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA’nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor. Bakımı oldukça kolay olan ve doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymayan kılıç çiçeği için haftada iki kere sulama yeterli. Yalnız aynı barış çiçeği gibi yenildiğinde toksik olabilen paşa kılıcını evinizin küçük canlılarınızdan uzak tutmanızda fayda var.

Yaşam alanınıza bitki ve çiçeklerin güzel görünümleriyle renk katmayı seviyorsanız Bloom and Fresh’te uzun ömürlü saksı çiçekleri bulabilir, online çiçek siparişi vererek seçtiğiniz çiçeklere kolayca kavuşabilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda