Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Doğum Ayınıza Bakın Size Favori Çiçeğinizi Söylesin

Doğum Ayınıza Bakın Size Favori Çiçeğinizi Söylesin

Doğum Ayınıza Bakın Size Favori Çiçeğinizi Söylesin

Kişilerin doğduğu ay yetişen çiçeklere doğum çiçeği adı verilir. Peki, doğum çiçekleri neden önemli? Romalılardan beri insanların karakter özelliklerini belirlediğine inanılan doğum çiçeklerinin hikayesini öğrenmek ve kendi doğum çiçeğinizi keşfetmek için okumaya devam edin!

Doğum Çiçeklerinin Kısa Tarihi

Doğum günlerinde çiçek hediye etme geleneği Romalılara kadar dayanır. Zaman içinde her çiçek farklı mevsimde yetiştiği ve her ay farklı farklı çiçekler hediye edildiği için çiçekler ve aylar birbiriyle ilişkilendirildi. İşte bu yüzden aylara özel çiçeklerin kendine has özelliklerinin insan karakterini belirlediğine inanılır. Siz de doğum çiçeğinizi merak ediyor musunuz? İşte aylara göre doğum çiçekleri…

Ocak: Karanfil

Ilık kış aylarının çiçeği karanfil, ocak ayının doğum çiçeği. Bu ayın en dayanıklı çiçeği olan karanfil; sonsuz aşk, cazibe ve saygınlık kavramlarının en güzel temsilcisi. Ocak ayında doğduysanız kendinize hediye olarak bir demet karanfil alabilir, yaşam alanlarınızı karanfil ile süsleyebilirsiniz.

 

 

Şubat: Menekşe

Şubat deyince akla genellikle Sevgililer Günü geldiğinden bu ayın doğum çiçeğinin kırmızı gül olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak şubat ayının doğum çiçeği aslında menekşe. Bu ay doğan insanlar menekşe çiçeği ve onun sadakati ve alçak gönüllülüğü temsil eden yüzü ile ilişkilendirilir.

menekşe

 

Mart: Nergis

Bahar ve yenilenme kavramlarıyla ilişkilendirilen nergis, mart ayının doğum çiçeği. Ayrıca nergis çiçeği, yeniden doğuş ve saygıyı da temsil eder. Bu ay doğan arkadaşlarınıza evlerinin en güzel köşesine koyabilecekleri bir nergis hediye edebilirsiniz.

nergis

 

Nisan: Bezelye Çiçeği

 

Bezelye çiçeği, nisan ayında doğanların doğum çiçeği. Bezelye deyince aklınıza sebze versiyonu gelmesin. Yemyeşil yapraklarıyla bezelye çiçeği bu ay doğanlar için aşk, gençlik ve masumiyeti temsil ediyor.

doğum günü çiçeği

 

Mayıs: Zambak

 

Mayıs ayında doğan insanların genellikle çok zarif olduğunu fark etmişsinizdir. Bunun sebebi doğum çiçeklerinin zarafetin temsilcisi zambak olması diyebiliriz. Zaten asil görüntüsüyle zambakların zarafeti ve takdiri temsil etmemesi imkansız olurdu.

lilyum

 

Haziran: Hanımeli

 

Haziran ayının doğum çiçeği; sevgi, minnet ve takdir anlamına gelen hanımeli. Odaya girdiğiniz anda tüm kokusunu duyabileceğiniz hanımelini ister arkadaşınızın doğum gününde isterseniz de kendi doğum gününüzde hediye olarak alabilirsiniz.

hanımeli

 

Temmuz: Hezaren

 

Temmuz ayında doğan yakınlarınızın ne kadar komik insanlar olduğunu fark ettiniz mi? Bunun sebebi doğum çiçeklerinin neşeyi temsil eden hezaren çiçeği olması olabilir. Üstelik rengarenk görüntüleriyle evinizin hangi köşesine koyarsanız koyun her gördüğünüzde içinizin açılacağından eminiz.

çiçek gönder

 

Ağustos: Glayöl

 

Ağustos ayının doğum çiçeği kuzgun kılıcı olarak da bilinen glayöl çiçeğidir. İsmiyle benzer şekilde bütünlük ve onuru temsil eder. Bu ay doğan arkadaşlarınız biraz mesafeli görünse de aslında glayöl çiçeği gibi zariftir.

glayör

 

Eylül: Aster ve Myosotis

 

Eylül ayının doğum ayı çiçeği Aster veya Myosotis’tir. Sabır, zarafet ve anıları sembolize ettiği söylenir. Bu ay doğan sevdiklerinize bu özel çiçekleri armağan ederek onları ne kadar sevdiğinizi gösterebilirsiniz.

hangi çiçek ne anlama gelir

Ekim: Kadife Çiçeği

Ekim ayında doğan insanların biraz sert görünümlü olsa da yumuşak kalpli olduklarını bilirsiniz. İşte bu yüzden onların doğum çiçeği, kadife çiçeği. Hem sertlik hem de samimiyeti temsil eden kadife çiçeğiyle yakınlarınızı ya da kendinizi mutlu edebilirsiniz.

kadife çiçeği

Kasım: Krizantem

Kasım ayının doğum ayı çiçeği; sevinç, merhamet ve dostluğu simgelediği söylenen krizantem yani kasımpatıdır. Doğum çiçeği krizantem olan sevdiklerinize bu çiçeklerden hediye ederek kasım ayını güzelleştirebilirsiniz.

kasımpatı

 

Aralık: Atatürk Çiçeği

 

Aralık ayında doğanların doğum çiçeği başarıyı temsil ettiği bilinen Atatürk çiçeğidir. Yılı başarıyla bitirmek istiyorsanız Atatürk çiçeğinin size getireceği şansa güvenin.

atatürk çiçeği yılbaşı çiçeği

 

Ne dersiniz? Doğum çiçeğiniz sizin de karakterinizi yansıtıyor mu? Karakterinizi yansıtsın veya yansıtmasın, bu rengarenk çiçeklerle yaşam alanlarınızı güzelleştirmenin tam sırası!

 

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda