Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Halfeti’nin Gizemli Çiçeği Siyah Gül

Halfeti’nin Gizemli Çiçeği Siyah Gül

Halfeti’nin Gizemli Çiçeği Siyah Gül

Farklı renkleriyle aşkın, sadakatin, masumiyetin, koşulsuz sevginin, tutkunun ve daha pek çok duygunun simgesi güller arasında siyah Halfeti gülü ayrı bir önem taşıyor. Tüm dünyada sadece Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişebilen bu gülleri gelin yakından tanıyalım!

Suların Altındaki Güzellik: Halfeti

Siyah gülü tanımadan önce bu gülün yetiştiği tek bölge Halfeti’yi de tanımaya ne dersiniz? Halfeti, M.Ö 855 yılında Asurlular tarafından kuruluyor ve tarih boyunca Pers’lerden Makedonlara, Süryani’lerden Bizans’lılara, Memlük’lerden Osmanlı’lara kadar pek çok millete ev sahipliği yapıyor. Günümüzde ise Şanlıurfa’nın bir ilçesi olan bölgenin tarihinin yanında en çok dikkat çeken yanı da bir kısmının tamamen sular altında olması. 2000 yılında Birecik Barajı’nın yapımında bölgenin neredeyse yüzde 80’i sular altında kalıyor ve ortaya hüzünlü bir şehir manzarası çıkıyor. Yarısı suyun altında yarısı da suyun üzerinde kalan cami, evler ve diğer yerleşim mekanlarını görmek için her yıl binlerce turist Şanlıurfa’yı ziyaret ediyor.

Sular altındaki şehir Halfeti
 

Halfeti’nin Kara Güzeli Siyah Gül

Arap gelini, Arap güzeli, Mezopotamya sümbülü gibi farklı isimlere de sahip olan Halfeti siyah gül, hoş kokulu ve yarı katmerli bir gül çeşidi. Çalılıkları diğer çeşitlere göre daha bodur olan çiçek, bahar aylarında tüm güzelliğini gözler önüne seriyor. 

Sadece Halfeti’nin mikro klima adı verilen iklim şartlarında yetişebilen siyah gül, güzelliğiyle her göreni kendine hayran bırakıyor. Siyah gül hikayesi ne zaman ve nerede başlıyor net bir bilgi yok. Aslında Fransa’da yetiştirilmeye başlandığı iddia edilen bu çiçeğin nasıl Halfeti’ye geldiği, ne zamandan beri bölgede yetiştiği de bir muamma.

Siyah gül farklı bölgelerde de yetişiyor. Gonca halinde siyah güller dünyanın farklı yerlerinde karşınıza çıkabilir. Fakat gonca güle dönüştükten sonra rengi birden değişiyor ve koyu bir kırmızı hatta bordo bir renk alıyor. Halfeti siyah gül hikayesini diğer siyah güllerin hikayelerinden ayıran özelliği de burada ortaya çıkıyor. Hem gonca hem gülken de simsiyah bir rengi olan Halfeti siyah gülü, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Halfeti’nin güzel çiçeği, güzel rengini sadece bu bölge içerisinde gösteriyor. Eğer güzel çiçeğin tohumunu alıp başka bir bölgeye götürürseniz açan gülün rengi tıpkı Fransa’daki kara güller gibi koyu kırmızıya dönüşüyor.

Halfeti’den başka bir yerde yetiştirildiğinde gonca iken siyah olan güller açtığında koyu kırmızıya dönüşüyor.

 

Siyah Gül Ne Anlama Gelir?

Siyah renk genellikle hüznü, yası, umutsuzluğu simgelese de siyah gülün anlamları biraz daha farklı. Kara sevdayı, vazgeçilmez aşkı simgeleyen siyah gül, aşıkların birbirlerine verdikleri sözleri adeta mühürlüyor.

Ulaşılması zor bu güzel çiçeği bulamazsanız en güzel gül buketlerini web sitemizde bulabilirsin.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda