Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Sivrisinekleri Uzak Tutan Bitkiler

Sivrisinekleri Uzak Tutan Bitkiler

Sivrisinekleri Uzak Tutan Bitkiler

Havalar ısındı, açık havada geçirilen saatler arttı. Balkonunuzda, bahçenizde geçirdiğiniz güzel yaz akşamlarında sivrisinekler de size ortak olmak isteyebilir. Sivrisinek ısırığının neden olduğu kaşıntı yüzünden keyfinizi bölmek istemiyorsanız onları doğal yollarla ortamdan uzak tutabilirsiniz. İşte, açık havada ya da iç mekanda sivrisinekleri uzak tutmanıza yardımcı olacak bitkiler…

Kadife Çiçeği

Turuncu, sarı, kırmızı renkleriyle beğenilen kadife çiçeği, sivrisineklerin pek de sevmediği aromatik bir kokuya sahip. Bahçe peyzajı için tercih edebileceğiniz, balkon ya da terasınızda saksı içinde yetiştirebileceğiniz kadife çiçeği ile hem ortamınızı güzelleştirebilir hem de sivrisinekleri çevrenizden uzak tutabilirsiniz.

sivrisinek

Limon Otu

Limon otu bir diğer adıyla Citronella mumu ve esansiyel yağı sivrisinekle doğal mücadele yöntemi olarak sıklıkla tercih ediliyor. Doğal sivrisinek kovucu spreylerin içinde de çoğu zaman citronella yağı bulunuyor. Mum, yağ ya da spreye ek olarak bir saksı içindeki citronella bitkisi ile hem ortamınıza dekoratif bir dokunuş katabilir hem de sivrisineklerin sizden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. 

Lavanta

Lavanta mis gibi kokusuyla en sevilen çiçek türleri arasında, ancak sivrisinekler bizimle aynı fikirde değil. Aksine sivrisinekler, lavanta kokusundan hiç hoşlanmıyor ve lavantalı ortamlardan uzak duruyor. Saksı içinde ya da bahçede yetiştirebileceğiniz lavantalar ile ortamınızı mis gibi kokularla donatmakla birlikte sivrisineksiz akşamlar yaşayabilirsiniz. Lavantanın güzel görünümü ve sakinleştirici kokusu da cabası.

sivrisinek kovucu

Petunya

Mor, pembe, kırmızı, beyaz çiçekleriyle balkonunuzu ve bahçenizi süsleyen petunyalar, kokularıyla sivrisinekleri uzaklaştıran çiçekler arasında. Üstelik petunyalardan kaçan tek böcek türü, sivrisinek değil. Bitkilerinize zarar verme potansiyeli olan çekirgeleri de petunyalar sayesinde uzaklaştırabilirsiniz.

doğal sivrisinek kovucu

Fesleğen

Aromatik bitkilerden biri olan ve yemeklere lezzet katan fesleğen, en güçlü doğal sivrisinek kovucular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Balkon ya da bahçe masanıza, şık bir saksı içinde koyacağınız fesleğeni arada bir spreyleyerek ıslatabilir, güzel kokusunun daha da fazla yayılmasını sağlayabilirsiniz. Arada bir elinizi yapraklara sürerek fesleğenin kendine özgü kokusunu teninizde hissedebilirsiniz.

sinek savar

Kedi Nanesi

Tohum olarak alabileceğiniz ya da saksı bitkisi olarak bulabileceğiniz kedi nanesi, sivrisineklerin sevmediği bitkilerden bir diğeri. Çok hızlı bir şekilde büyüyen ve her yere yayılma potansiyeli olan kedi nanesini direkt toprakta yetiştirmek yerine saksı içinde tercih edebilirsiniz.

Melisa Otu

Kedi nanesi gibi nanegiller familyasının bir üyesi olan melisa, aromatik kokusuyla sivrisinekleri kaçıran bitkiler listesinde yer alıyor. Oğul otu olarak da bilinen ve kurutulmuş hali çay olarak da tüketilen melisayı yetiştirmek de oldukça zahmetsiz, fazla güneş görmeyen ortamlarda dahi rahatça büyüyebiliyor.

sivrisinekten korunma

Nane

Mutfağınızda da kullanabileceğiniz aromatik bir ot olan nane, etkili kokusuyla pek çok böceği bulunduğu ortamdan uzak tutan bir bitki. Bu böcekler arasında sivrisinek de var. Ortama ferahlık katan nane, birden fazla faydasıyla bahçenizde ya da balkonunuzda kendisine kalıcı bir yer edinebilir. Kolay bakımlı ve çok yıllık bir bitki olması, nanenin diğer avantajlarından.

Biberiye

Fesleğen ve nane gibi hem mutfakta kullanılabilen hem de dekoratif özellikleriyle sevilen aromatik otlardan bir diğeri biberiye. Biberiye, oldukça etkili kokusuyla sivrisinekleri ve diğer bazı böcekleri ortamdan uzak tutarken rengarenk kelebekleri kendisine çekebilir. Sıcak ve kuru ortamlara uyumlu olması sayesinde biberiyeyi yaz aylarında kolayca yetiştirebilirsiniz. İsterseniz saksı içerisindeki biberiyeyi mutfak pencerenizin kenarında da bulundurarak hem sivrisinekleri kaçırabilir hem de yemeklerinize taze biberiye lezzeti katabilirsiniz.

sivrisinek gelmemesi için

Açık havada sivrisinekleri uzak tutmak, sandığınız kadar zor değil. Kokuları ile sivrisinekleri ortamdan uzaklaştıran bitkilerle sadece yaz akşamlarını daha rahat geçirmekle kalmaz, ortamınızı da güzelleştirebilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda