Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Evinize Şans Getiren Bambular Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Evinize Şans Getiren Bambular Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Evinize Şans Getiren Bambular Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Asya’da özellikle de Çin’de ortaya çıkan ve popülaritesi tüm dünyaya yayılan şans bambusu, görünümüyle de kolay bakımıyla da çiçek bakmaya yeni başlayan pek çok kişinin ilk tercihlerinden biri oluyor. Bulunduğu evlere bolluk ve bereket getirdiği inanılan bambu bitkisi hakkında bilgi almak ve bakımına dair ipuçlarını öğrenmek için yazımıza mutlaka göz atın!

Şans Bambusu Nedir?

Bilimsel adı Bambusoideae olan bambu bitkisinin sap kısımlarına benzerliğiyle dikkat çeken şans bambuları, aslında orijinal bambu ailesinde yer almıyor. Ancak bambu ağacı ile benzerlik gösteren görünümü onun bu ismi almasını ve bir bambu bitkisi olarak tanınmasına neden oluyor.

Dracaena Sanderiana ismiyle de anılan şans bambusu, farklı formlarda, tek ya da birkaç bambu dalının bir araya geldiği şekilde büyüyebiliyor. Düz, kıvrımlı, spiral ya da kafes görünümündeki formlarıyla dekoratif şekilde kullanılırken de pek çok seçenek sunuyor. Bambu çiçeğini dilerseniz suda dilerseniz de toprakta yetiştirebilirsiniz.

Şans Bambusu Sahiden Şans Getiriyor mu?

Çin kültüründeki inanca göre şans bambusu, bulunduğu mekana, o mekanda yaşayan kişilere şans ve uğur getiriyor. Kişiler, dileklerine göre farklı formlarda ve sayıdaki bambuları bir araya getiriyor. Örneğin mutluluk, zenginlik ve uzun bir yaşam dileyenler üç adet şans bambusu sapını tek bir vazoda bir araya getiriyor. Eve bereket ve bolluk çağırmak içinse birden fazla bambu dalları altın rengi bir iple ya da bitkiyle bağlanıyor. Birbirine bağlı bambu dallarının sayısının çok oluşu bolluğu, altın rengi ise her zaman olduğu gibi zenginliği, ihtişamı simgeliyor. Bitki genellikle evlerin salonlarını süslüyor.

 

Bloom and Fresh koleksiyonundan “The Lucky”

Şans Bambusu Bakımı Nasıl Yapılır?

Şans bambusu bakımı meşakkatli olmayan bir bitki türü. İlk aşamada sağlıklı bir bambu bitkisi seçerseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor. İşe hiç sararmamış, tüm kısımları aynı canlı yeşil renge sahip bir bitki seçerek başlayabilirsiniz. Sapından üst kısmına kadar yemyeşil, yapraklarında çürüme ya da sararma olmayan bir bambu çiçeğinin sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz. Peki, özenle seçip aldığınız bu sağlıklı bitkiyi canlı tutmak ve en iyi şekilde büyütmek için neler yapmalısınız?

Şans bambusu suda ya da toprakta büyüyebilir. Bitkinin suda bakımı daha kolay olduğu için içeriğimizde de sadece suda bambu bakımı hakkında bilgi vereceğiz. Gelin bambu bakımını etkileyen faktörleri tek tek ele alalım.

Saksı – Vazo: Şans bambuları cam kaplara çok yakışıyor. Uzun ve tekli saplara sahip bambu saplarını doğrudan ışık almasını sağlayan cam vazolara koyabilirsiniz. Eğer tüm dalları bir arada sabitlenmiş bir şans bambusu aranjmanınız varsa çok derin olmayan ama bitki için gerekli suyu da rahatça koymanıza olanak tanıyan hoş tabaklar kullanabilirsiniz. Kökler büyüyüp kaplar dar gelmeye başladığında ise bitkinizi daha geniş bir kaba alabilirsiniz.

Su: Bambunuzu doğrudan musluktan aldığınız su yerine arıtılmış suda ya da içme suyunda tutmanızda fayda var. Bitkileri vazoya ya da uygun bir kaba koyduktan sonra köklerini tamamen kaplayacak şekilde su doldurmanız yeterli. Bu suyu ayda bir ya da iki ayda bir değiştirebilirsiniz. Zaten suyun rengi değişip kötü kokmaya başladığında sinyalleri görmüş olacaksınız.

Işık: Şans bambusu ışığı çok sever. Ancak doğrudan ve şiddetli güneş ışığına maruz kalması ona zarar verebilir. Bu nedenle onu doğrudan bir pencere önüne koymak yerine güneş alan bir odada, uygun bir masa ya da sehpanın üzerine yerleştirmeniz gerekiyor.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda