Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Şans Getirdiğine İnanılan Çiçekler ve Hikayeleri

Şans Getirdiğine İnanılan Çiçekler ve Hikayeleri

Şans Getirdiğine İnanılan Çiçekler ve Hikayeleri

İş görüşmesine giden ya da bir sunum yapacak olan sevdikleriniz için şans getiren bir buket çiçek, günlerinin seyrini değiştirebilir. Siz de sevdiklerinizi mutlu edip onlara şans getirmesini sağlayacak çiçekleri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

İyi Niyet Göstergesi: Açelya

Çiçeklerin farklı anlamlar taşıdığını biliyoruz. Hatta bazı durumlarda şanslı hissetmek için yanınızda birkaç parça çiçek saklayabilirsiniz. Uzun yıllar bakılabilen, dayanıklı açelyalar şans getiren harika çiçekler arasında. Görünüşleriyle bir kartpostaldan fırlamış gibi hissettiren açelyalar; uyum, mutluluk ve dengeyi temsil ediyor. Ayrıca biraz da melankoliyi temsil ettiği bilinse de açelyaları evinizin girişine yerleştirirseniz eve gelen ziyaretçilerinizi iyi dileklerle selamladığınızı gösterebilirsiniz. Unutmadan; iyi niyet göstergesi açelyaların bakımıyla ilgili de küçük bir not bırakalım. Açelyalara bahçede bile bakıyor olsanız geniş bir alana ekmelisiniz çünkü bu rengarenk çiçekler geniş alanlarda büyüyüp gelişmeyi çok seviyor.

mitolojik çiçek isimleri

 

Onurlu ve Masum: Şakayık

 

İlkbaharın gelişini temsil eden şakayıklar, mitolojik çiçek türleri arasından sadece biri. Yunan mitolojisine göre tanrıların doktoru olan Paeon, bir gün şakayık kökünden çıkardığı sütümsü bir sıvı sayesinde Pluto’yu iyileştirir. Bu başarıyı hazmedemeyen sağlık tanrısı ve aynı zamanda Paeon’un hocası olan Asclepius, onu öldürmekle tehdit eder. Ancak Zeus, Asclepius tam Paeon’u öldürürken onu bir şakayığa çevirerek kurtarır. İşte bu yüzden şakayık, günümüzde hala onur ve masumiyeti temsil ediyor. Ayrıca yeni yıl çiçeği olarak da bilinen şakayıkların kırmızı renkli olanlarının yüzyıllardır iyi şans getirdiğine inanılıyor.

Bloom and Fresh’ten bembeyaz şakayık buketi More Peonies

Su Perisi: Nergis

Nehirdeki yansımasına bakıp kendine olan aşkından nergise dönüşen Narcissus’un hikayesini bilmeyen yoktur. Bu yüzden nergis, mitolojik çiçek isimleri dendiğinde ilk akla gelen çiçeklerden biri diyebiliriz. Ayrıca bolluk ve bereket simgesi olan nergis; sıcak renk tonları, aromatik kokusu ve narin yaprakları nedeniyle su perisi olarak da adlandırılıyor. Yalnızca Yunan mitolojisinde değil Çin efsanelerinde de kendine yer bulan nergis, ülkede zenginlik ve iyi dilek sembolü olarak kabul ediliyor. Siz de bir yakınınıza herhangi bir konuda iyi dilekte bulunmak için mitolojik hikayelerin baş kahramanı nergisi tercih edebilirsiniz.

mitolojik çiçek türleri

Yeni Yılın Temsilcisi: Su Zambağı

Mitolojide çiçekler ve hikayeleri büyük yer kaplıyor. Hatta öyle ki pek çok mitolojik çiçeğin hikayeleri bugün hayatımızdaki rütellerin temelini oluşturuyor. Su zambağı ya da daha bilinen ismiyle Nilüfer de tıpkı nergis gibi önemli mitolojik çiçeklerden biri. Yatıştırıcı kokularının yanı sıra zarif bir görünüme de sahip olan su zambakları, ay yılı takvimine göre yeni yılın başlangıcını temsil ediyor. Bu yüzden yeniden doğuş, aydınlanma ve barışı temsil eden su zambağı, özellikle yeni başlangıçlar yaparken yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken çiçeklerden. Dilerseniz bir tanesini yayvan bir cam vazoya alıp odanızın bir köşesine koyabilir, hem dekoratif hem de şans getiren özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

mitolojide çiçekler

Claude Monet’nin “Nympheas” (Nilüferler) tablosu.

Bolluk ve Bereket Elçisi: Hint Kamışı

Çin efsanelerinde sık görülen ve şans getirdiğine inanılan bir diğer bitki de bambu. Çinlilerin feng shui felsefesine göre iyi şans getirdiğine inanılan ve hint kamışı olarak da bilinen bambular; mutluluk, güç ve sağlığı temsil ediyor. Eğilip bükülüp birbirine girdiği için hiçbir kamışı birbirine benzemeyen bu bitki, yıl boyunca bulunduğu ortama bereket getiriyor. Bu yüzden sevdiklerinize bakımı kolay, dekoratif olarak harika bu bitkiyi hediye edebilirsiniz. Hint kamışları, özellikle yeni yıl için hediye fikri arayanlar için de ideal. Eğer sevdiklerinize hint kamışı hediye edecekseniz vermeden önce doğrudan güneş ışığından uzak tutmaları gerektiği konusunda uyarmayı da unutmayın.

Bloom and Fresh koleksiyonundan şanslı bambu düzenlemesi: The Lucky

Siz de kendinize ya da yakınlarınıza şans getirmesi için bu harika çiçekleri yaşam alanlarınızda bulundurabilirsiniz. Bloom and Fresh üzerinden şans getiren çiçeklerin olduğu harika aranjmanları hemen sipariş edebilir, şanslı bir yıl geçirmek için adım atabilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda