Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Eski buketleri geri dönüştürmenin yolları

Eski buketleri geri dönüştürmenin yolları

Eski buketleri geri dönüştürmenin yolları

Sevgililer Günü, doğum günü ya da yılbaşı gibi özel günlerde gelen çiçekler hem sizi hem de yaşam alanlarınızı canlandırıyor. Peki, özel günler geçip rengarenk çiçekleriniz solmaya başladığında onları çöpe atmak yerine değerlendirmek istemez miydiniz? İşte sizin için bir araya getirdiğimiz çiçek geri dönüşüm yolları!

Kuru Çiçeklerle Potpuri Yapın

Genellikle dekorasyon mağazalarında bulabileceğiniz aromalı potpurileri evde kolaylıkla yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken kurumuş çiçekler ve sevdiğiniz baharatları bir araya getirmek. Bunun için tarçın, karanfil, kurumuş Hindistan cevizi, kuru limon ve portakal kabuğu ya da vanilya çubuklarını tercih edebilirsiniz. Tüm malzemeleri birleştirdikten sonra dilerseniz dekoratif bir kaseye açık ya da kese içinde koyabilir, evinizin dilediğiniz köşesinde sergileyebilirsiniz. İhtiyacınızdan fazla potpuri yaptıysanız karışımı birkaç parçaya bölüp keselere koyabilir ve aromasını kaybeden potpurinizi ara ara bu keselerle değiştirebilirsiniz. Mis gibi kokusu ve rengarenk görünümüyle bu potpurilerin hem ev halkını hem de misafirlerinizi etkileyeceği kesin!

buket çiçek modelleri

Çiçeğinizin kurumuş renkli yapraklarına kokulu doğal ürünler ekleyerek, dekoratif bir oda kokusu yapabilirsiniz.

Evinizin Duvarlarını Baskı Çiçeklerle Süsleyin

Elinizde kalan çiçekleri değerlendirmenin bir diğer yolu da onları baskılama yöntemi ile kurutup çerçevelemek. Bunun için kalın iki kitaptan ya da çiçekleri içerisinde bir süre bekletebileceğiniz parşömen bir defterden yararlanabilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken çiçeklerin tam kurumadığından emin olmalısınız. Kuru çiçekleri baskılarsanız kırılır ve istediğiniz gibi görünmez. Henüz tazeliğini kaybetmemiş bir çiçek buketi içinden beğendiğiniz çiçekleri kurutup renkli ya da beyaz bir kartona dilediğiniz düzende yapıştırın ve tarzınıza uygun bir çerçeveye yerleştirin. Dilerseniz seçtiğiniz kartona çiçeklerin yanı sıra renkli boncuklar ve hatta desenli kumaş parçaları bile yapıştırabilirsiniz. Ortaya çıkan sanat eseri ile evinizin duvarlarını süslemekten keyif alacağınıza eminiz.

buket çiçek gönder

Kendi Gül Suyunuzu Yapın

Tazecik duruşuyla masalarınızı süsleyen gül aranjmanları, kısa sürede kuruyan buket çiçek modelleri arasında geliyor. Peki, çok sevdiğiniz gülleri cildinizi güzelleştirmek için değerlendirmeye ne dersiniz? Evinizdeki güllerle kendi güzellik iksirinizi yapmak tahmin ettiğinizden daha kolay. Gül suyunu yapmadan önce gül yapraklarını iyice yıkadığınızdan emin olmalısınız. İyice yıkadığınız yaprakları geniş bir tencereye alıp üzerine saf su dökün ve 20-30 dakika boyunca düşük ateşte kaynamaya bırakın. Gül suyunuzun soğumasını beklerken boş bir sprey şişesinin içine birkaç gül yaprağı atıp hazırlayabilirsiniz. Soğuyan gül suyunu şişeye boşalttıktan sonra günlük olarak kullanabileceğiniz gül suyunuz hazır!

Kapınızı Kuru Çiçeklerle Süsleyin

Yıl dönümünüz, doğum gününüz ya da yeni doğan bebeğiniz için bir buket çiçek aldıysanız bu özel hediyeyi uzun süre saklamak isteyebilirsiniz. Bunun için en iyi yöntemlerden biri kuru çiçeklerden kapı süsü yapmak olabilir. Rafya ya da hasır gibi bükülürken kırılmayacak materyalleri daire haline getirdikten sonra üzerine kuru çiçek ve kozalak yapıştırabilir, şık bir kapı süsü yapabilirsiniz. Eski buketlerden yaptığınız bu kapı süsünü dilerseniz yeni doğan bebeğinizin kapısına asabilir, dilerseniz de sokak kapınıza asarak misafirlerinizi karşılayabilirsiniz.

çiçek buketi fiyatları

Bloom and Fresh’in kuru çiçek ve doğal parçalarla hazırladığı kapı süsü

Bloom and Fresh üzerinden vereceğiniz online çiçek siparişi ile birlikte gelen pakette bitki besini sayesinde rengarenk çiçeklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bloom and Fresh çiçek aranjmanlarınızla daha uzun süre vakit geçirmek istiyorsanız da eski buketlerinizi geri dönüştürmek için verdiğimiz tavsiyelerden yararlanabilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda