Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Pratik Bitki Çoğaltma Yöntemleri

Pratik Bitki Çoğaltma Yöntemleri

Pratik Bitki Çoğaltma Yöntemleri

Evinizde yetiştirdiğiniz bitkileri çoğaltmak, dilerseniz kendi evinizde yetiştirmek dilerseniz de sevdiklerinizle paylaşmak için farklı saksılara dikmek için pratik çoğaltma yöntemlerimize göz atabilirsiniz. Evlerde en çok yetiştirilen saksı çiçeklerine özel bitki çoğaltma yöntemlerini hemen inceleyebilirsiniz.

Sanki Bir Dekorasyon Öğesi: Deve Tabanı

bitki çoğaltma teknikleri

Son yıllarda oldukça popüler olan ve dekorasyon için pek çok kişinin kullandığı deve tabanını da kolayca çoğaltabilirsiniz. Bu yemyeşil, güzel yapraklı ev çiçeğini de suda köklendirerek çoğaltabilirsiniz. Çoğaltmanın ilk adımı için bitkinin uzunca bir dalını seçin ve gövdesine yakın bir yerden kesin. Uzun bir vazo ya da kavanozu suyla doldurun. Burada dikkat etmeniz gereken dalın sadece yarısının suda kalması. Dalı suya yerleştirdikten sonra kavanozu çok sıcak olmayan, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmayacağı, rüzgar alan bir alanda bekletin.

Suda köklenme işlemi gerçekleştikten ve dal köklerini saldıktan sonra dalı uygun bir saksıya bırakın. Can suyunu verdikten sonra 10 derecenin altında olmayacak ama çok sıcak ve doğrudan da güneş almayacak bir yerde büyütmeye başlayabilirsiniz.

Mutfakların Güzeli: Afrika Menekşesi

ev çiçeği

 

Cam kenarlarını, balkonları güzelleştiren menekşelerinizi yapraklarından çoğaltabilirsiniz. Bunun için sararmaya daha yakın, gelişimini tamamlamış dış yaprakları değil iç yaprakları tercih ederseniz daha sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz. Yaprakları aldıktan sonra sadece kökleri suya değecek şekilde bir kaba yerleştirin. Güneş almayan ama ışığı olan, sıcak bir odada bekletin. Birkaç hafta sonra köklerini çıkarıp size dikim vaktinin geldiğini gösterecektir.

 

bitki çoğaltma yöntemleri

 

Dikim esnasında küçük bir saksı kullanmanız yeterli. Saksıyı toprakla doldurup toprağın ortasında kökleri yerleştirecek minik bir çukur açın. Yaprakları dikince de toprak yüzeyini nazikçe düzleyin. Can suyunu verip yine aydınlık, nemli ve sıcak bir odaya alın. Menekşelerinizi suladığınızda yeni bitkinizi de sulayın ve büyümesini keyifle izleyin.

 

Çık Çık Bitmez: Aşk Merdiveni

Aşk merdivenien pratik şekilde çoğaltılabilen ev bitkisi çeşitlerinden biri. Yoğun ve gür yapraklara sahip oluşuyla kolayca yetiştirilebileceğini açıkça gösteren bitkiyi köklerinden ayırarak çoğaltabilirsiniz.

Aşk merdivenini çoğaltmak için saksıdaki bitkinizde yer alan incecik, henüz bitkinin yaprakları kadar gür olmayan, henüz oluşumunu tamamlamış yeni bitkiler kullanılır. Köklerden gelen bu ince yeni bitkileri saksıdan ayırıp orta boy bir saksıya dikebilirsiniz. Başlarda küçük bir saksı da kullanabilirsiniz ancak bitki kısa zamanda büyüyüp çoğalacağından orta boy bir saksı alarak birkaç kez saksı değiştirmekle uğraşmanıza gerek kalmaz.

bitki yetiştirme

Sanki Minik Bir Ağaç: Benjamin

Tıpkı deve tabanı gibi son yıllarda en çok karşımıza çıkan saksı çiçeklerinden Benjamin, uzun boyu, minik ve yemyeşil yaprakları ile küçük bir ağaç gibi evleri güzelleştiriyor. Bu bitkiyi çoğaltmak ve yeni Benjamin’ler elde etmek için suda köklendirme yöntemini kullanmanız yeterli.

Benjamin çiçeği, özellikle yetişmiş ve uzun boyluysa üzerindeki dalların ve gövdenin sayısı birden fazla olabiliyor. Önemli olan gövdeye yakın bir dal kesmeniz. Kestiğiniz dalı, sadece alt kısmı suda kalacak şekilde bir kapta bir süre beklettikten sonra sizi yeni köklerle ödüllendirecektir.

ev bitkisi yetiştirme

 

Kökler çıktığında ise tıpkı diğer ev bitkilerini çoğaltırken yaptığınız gibi uygun boyda bir saksıyı toprakla doldurun, kökleri dikip can suyunu verin. Sonrasında ise Benjamin için uygun sulama ve bakım yöntemlerini uygulamaya devam edin.

 

Pratik bitki çoğaltma teknikleri ile evde bitkilerinizi çoğaltmak işte bu kadar basit! Eğer evinizde çoğaltacak bitkiniz yoksa, yepyeni bitkiler istiyorsanız ya da sevdiklerinize çiçek armağan etmek istiyorsanız Bloom and Fresh’in saksı çiçeği çeşitlerine göz atabilir, hemen çiçek siparişi verebilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda