Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Kış Aylarına Tat Katacak Çiçek Çayları

Kış Aylarına Tat Katacak Çiçek Çayları

Kış Aylarına Tat Katacak Çiçek Çayları

Günler kısalıp hava kararmaya ve soğumaya başladıkça battaniye altına girip lezzetli bir kış çayı içmek kadar güzeli yok! Yalnızca rahatlatıcı değil aynı zamanda faydalı da olan bu çiçek çaylarını ve demlenme yöntemlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Karahindiba Çayı

Karahindibayı bahçenizin peşini bırakmayan, yapışkan bir çiçek olarak biliyor olabilirsiniz. Ancak karahindiba, aslında alternatif tıpta pek çok tedavide kullanılan çiçeklerden biri. Yüzyıllardır kanser, sivilce ve böbrek hastalıkları gibi önemli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan karahindibanın en güzel özelliklerinden biri de çay olarak demlenebilmesi. A vitamini açısından oldukça zengin olan bu çayı evde kolaylıkla demleyebilirsiniz.

kış çayı

Sayısız faydası olduğu bilinen karahindiba çayının iki türü var. İlki karahindiba çiçeğinin yapraklarından, ikincisi ise karahindiba çiçeğinin köklerinden yapılıyor. Kahve gibi kafeinli içeceklerden sıkıldıysanız karahindiba çayı harika bir alternatif olabilir. Üstelik bu çayın kolesterol düşürücü ve anti-enflamatuar etkisi de var. Dilerseniz bir miktar taze ve kurutulmuş karahindiba kökünü karıştırıp kaynamış suyun içine atabilir, 20 dakika kadar kaynattıktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Menekşe Çayı

Güzel anıları canlandıran mis gibi kokusuyla menekşe, yalnızca kokusu ve renkleriyle değil aromasıyla da hem şeflerin hem de çayseverlerin vazgeçilmezi. Özellikle İngiltere’de Viktorya Dönemi’nden beri çay partilerinin başrollerinden olan menekşeyi demlemek oldukça kolay. Sadece 6 adımda kendinize aromatik bir menekşe çayı hazırlayabilirsiniz.

kış çayı türleri

Yabani menekşeler suda ne kadar uzun kalırsa o kadar koyu mavi bir renk bırakır.

İşe menekşeleri seçmekle başlayın. Eğer kendi yetiştirdiğiniz menekşelerden seçecekseniz hafif kurumuş olanları seçebilirsiniz. Daha sonra seçtiğiniz menekşeleri güzelce yıkayın. Yıkarken yapraklarına zarar vermemeye çalışın. Dilerseniz menekşelerin bir kısmını kurumaya bırakıp daha sonra demlemek için de saklayabilirsiniz. 1 bardak suya 3 ya da 4 yaprak menekşe eklemeniz yeterli. 5 dakika yüksek ateşte ısıtıp daha sonra birkaç dakika kısık ateşte demlediğiniz taze menekşe çayınızı hemen yudumlayabilirsiniz. Özellikle kokulu çiçek çayı seviyorsanız menekşe çayı tam size göre!

Siklamen Çayı

Tavşankulağı olarak da bilinen siklamen; zor koşullara dayanıklı, rengi ve kokusuyla büyüleyen çiçek türlerinden biri. Ayrıca siklamen, doğru bir şekilde demlendiğinde pek çok rahatsızlığa da iyi geliyor. Hem aromatik hem faydalı bitki çayları seviyorsanız siklamen çayı kış aylarında kesinlikle denemeniz gereken çaylar arasında.

Özellikle sindirim problemleri yaşıyorsanız biraz siklamen çayı sizi rahatlatabilir. Örneğin; yemekten sonra yaşadığınız hazımsızlık problemi için kuru 3-4 siklamen çiçeğini 5 dakika kadar suda kaynatarak demleyebilir, ılık bir şekilde tüketebilirsiniz. Yalnızca sindirim problemlerine değil bazı kadın hastalıklarına da iyi geldiği söylenen siklamen çayını tüketmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.

kış çiçekleri

 

Manolya Çayı

 

Narin manolya çiçeği, görüntüsünün aksine güzelliğini dört mevsim koruyabilen nadir çiçeklerden biri. Ayrıca rengarenk çeşitleri ve kolay bakımıyla çiçekseverlerin ilgisini çeken manolya, sakinleştirici bir etkiye de sahip. Özellikle uyku problemlerine iyi geldiği söylenen manolya çiçeğinden hazırlanan çay, hem lezzetli hem faydalı çiçek çayı çeşitleri arasında geliyor.

Diğer çiçek çaylarının aksine manolya çayı, genellikle çiçekten değil ağaçtan yapılıyor. Yani bu çayı demlemek için manolyanın kendisine değil ağacının kabuğuna ihtiyacınız var. Ancak daha kolay temin edilebilmesi ve demlenebilmesi açısından taze manolya yapraklarını da kullanabilirsiniz. Vücuttaki stres hormonunu azaltıp uyku ve kaygı gibi sorunlara yardımcı olduğu bilinen manolya çayını demlemek için 3-4 adet manolya çiçeğini bir beze koyup yarım saat kaynattıktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Rengarenk kış çiçekleri, yalnızca kış mevsiminin görüntüsünü değil aromatik tatlarıyla sizin de içinizi ısıtıyor. Eğer kış aylarında evinizde keyif yapmak için içebileceğiniz farklı ve lezzetli kış çayları arayışındaysanız sizin için önerdiğimiz bu çayları deneyebilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda