Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Banyonuzda Yetiştirebileceğiniz Bitki Türleri

Banyonuzda Yetiştirebileceğiniz Bitki Türleri

Banyonuzda Yetiştirebileceğiniz Bitki Türleri

Banyo dekorasyonunuzda bitkilere de yer vermeyi düşünür müsünüz? Bu düşünce size yabancıysa ya da hangi bitkilerin banyoda sağlıklı bir şekilde yetişebileceğini merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre! İşte, banyonuzda yetiştirebileceğiniz dekorasyon bitkileri!

banyo dekorasyon

Renkli ve Zarif: Begonya

Banyoda oluşan buhara ve neme sevgiyle kucak açacak begonya, en ideal banyo dekorasyon bitkileri arasında. Parlak ışığı seven begonyaların yumrulu değil de rizomatöz ve lifli olan çeşitlerini tercih ederek banyonuzda renk renk açacak, hoş bir çiçek yetiştirebilirsiniz. Ona özel parlak bir ışık kullanırsanız onu çok daha mutlu edebilirsiniz.

Adına Aldanmayın: Salon Yaprağı

Anavatanı Japonya olan ve Latince adı Aspidistra Elatior olan salon yaprağı çiçeği, geniş ve koyu yeşil yapraklarıyla özellikle bembeyaz banyolara çok yakışıyor. Doğrudan güneş alan ortamları sevmeyen dolayısıyla da gölgede yetişebilen saksı bitkisi, çok yüksek neme dayanamayabilir. Bu nedenle ebeveyn ya da misafir banyoları gibi çok sık kullanılmayan banyolar için daha uygun olabilir.

banyo dekorasyon fikirleri

Tam Bir Dekorasyon Bitkisi: Difenbahya

Kısa dalları, çiçeksiz yapısı ile hoş bir görünümü olan üstelik de yer seçmeyen Difenbahya banyo dekorasyon fikirleriniz için aradığınız bitki olabilir. Eğer banyonuzun penceresinden bitkinize dolaylı yoldan güneş ışığı geliyorsa bu Difenbahya için yeterli oluyor.

Kat Kat Büyüyen Yeşillik: Eğrelti Otu

Sporla çoğalan eğrelti otu hem gölgeyi hem de nemi seven bitki türleri arasında. Banyolardaki sıcak ve soğuk hava akımlarına karşı da rahatlıkla direnç gösterebilecek eğrelti otu, banyo dekorasyonu için oldukça uygun. Pek çok çeşidi olan bitkinin banyo için en uygun çeşitlerini; aşk merdiveni, baldırıkara, kuş yuvası ve düğme olarak sıralayabiliriz. Hem düz bir yüzeyde hem de asarak kullanabileceğiniz eğrelti otu saksısını, hacmi hızlıca genişleyecek yaprakların rahat edeceği geniş bir alana yerleştirebilirsiniz.

banyo dekorasyon bitkileri

Aşk merdiveni gölgeyi ve nemi çok sever.

Zümrüt Dalgasına Kapılın: Peperomia

Peperomia bir diğer adıyla zümrüt dalgası çiçeği, küçük ve karanlık banyosunu güzelleştirmek isteyenler için ideal. Çok fazla ışığa gerek duymayan Kuzey Amerika bitkisi, anavatanında bataklıklarda dahi yaşayabiliyormuş. Bu da Peperomia’nın neme ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor. Hızlı büyümeyen, dar bir alana kolayca sığacak bir banyo bitkisi arıyorsanız çok fazla ilgi istemeyen, bakımı kolay zümrüt dalgasını tercih edebilirsiniz.

Hem Şanslı Hem Dayanıklı: Şans Bambusu

Şans bambusu, en az bakım ve ilgi isteyen bitki türlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu da bitkileri seven ama bakım için çok fazla vakti olmayan kişiler tarafından büyük ilgi görmesine neden oluyor. Işığa ve toprağa ihtiyaç duymayan, nemi seven bambularla banyo dekorasyonunuzu güzelleştirebilirsiniz. Bu bitki hakkında daha fazla bilgi almak için şans bambularının bakımı hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz.

banyo bitkileri

Şans Bambusu

Güzel ve Uyumlu: Orkide

Lüks SPA merkezlerinin de favori dekorasyon bitkilerinden orkidenin hoş görünümü sayesinde banyonuza otantik bir hava katabilirsiniz. Oldukça nemli ortamlarda yetişip gelişen orkideler için banyonuz en ideal ortamlar arasında. Üstelik doğrudan ışık da istemiyor. Eğer banyo pencereniz güneş alıyorsa çiçeği dolaylı güneş ışığı alan bir yere koyabilirsiniz. Ancak pencereniz hava boşluğuna bakıyorsa da bu sorun değil. Orkide kapalı mekanlarda da çiçek açıp mekanı güzelleştirebilir. Eğer banyonuzu bir orkide ile güzelleştirmek isterseniz Bloom and Fresh üzerinden hemen orkide siparişi verebilirsiniz.

Her Derde Deva: Aloe Vera

Kozmetik markalarının ürünlerinde sıklıkla yer verdiği aloe vera bitkisi, aynı zamanda yaraları iyileştirme özelliğine sahip. İçerisinde bulunan jel formundaki sıvının iyileştirici ve nemlendirici özelliklerinin yanında hoş bir görünüme de sahip olan bitki ile banyolarınızı da güzelleştirebilirsiniz. Düzenli olarak sulama yapmanızı gerektirmeyen bakımı kolay bitki ile banyo dekorasyonunuza bakımı kolay bir bitki daha ekleyebilirsiniz.

banyoda bakılan bitkiler

Aloe Vera’nın içerisinde bulunan jelin cildi iyileştirici ve nemlendirici özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Hem banyonuzu güzelleştirmek hem de sevdiklerinizi mutlu etmek için aradığınız pek çok çiçeği özel çiçek aranjmanlarıyla Bloom and Fresh’te bulabilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda