Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Modern Dekorasyonun Yeni Trendi: Yapraklı Bitkiler

Modern Dekorasyonun Yeni Trendi: Yapraklı Bitkiler

Modern Dekorasyonun Yeni Trendi: Yapraklı Bitkiler

Yapraklı bitkiler, son yıllarda ev dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Evinizin ya da iş yerinizin hangi köşesine koyarsanız koyun, kendine özgü şekilleri ve renkleriyle o köşeyi güzelleştirebileceğiniz yapraklı ev bitkileri ile yaşam alanlarını nasıl dekore edebileceğinize dair ipuçlarını sizin için bir araya getirdik. Gelin bu dekoratif bitkileri beraber inceleyelim!

Korku ve Lezzet Bir Arada: Devetabanı

Devetabanı, dekorasyon bitkileri arasındaki en dikkat çekici bitkilerden biri. Geniş ve delikli yaprakları, heybetli görüntüsü, kolay bakımı ile bitkiseverlerin kalbini kazanan devetabanının hikayesi de en az kendisi kadar ilginç. Latince’de “Monstera Deliciosa” yani “Lezzetli Yaratık”, İngilizce’de ise “Swiss Cheese Plant” yani “İsviçre Peyniri Bitkisi” olarak adlandırılan Devetabanı, yalnızca görüntüsünden dolayı korku ve lezzet öğeleriyle ilişkilendirilmiyor. Devetabanı, aynı zamanda ananas ve muz karışımı bir tadı olan lezzetli meyvesiyle de ünlü. Ancak devetabanı, lezzetli meyvesiyle değil yaşam alanlarına yaptığı dekoratif dokunuşlarla biliniyor.

yapraklı bitkiler

Monstera büyüdükçe yapraklarındaki delikler açılır.

Genellikle geniş alanlarda kullanılan devetabanı bitkisi, büyüdükçe kullanıldığı alanın odak noktası haline geliyor. Devetabanınızı nerede kullanacağınıza bağlı olarak dekorasyon fikirlerinizi değiştirebilirsiniz. Örneğin; evinizin salonundaki berjerin yanına koyacağınız devetabanıyla içinizi açacak bir yaz köşesi yapabilir ya da restoranınızın girişinde metal dekoratif saksı içine koyduğunuz saksı bitkisi devetabanlarıyla daha kurumsal bir hava yaratabilirsiniz. Ayrıca devetabanı oldukça büyük bir bitki olduğundan çok küçük bitkilerle değil benzer büyüklükteki bitkilerle yan yana getirmeniz daha dengeli bir görünüm sağlayabilir.

Oksijen Deposu: Benjamin

Özellikle bitki yetiştirmeye yeni başlayanlar için harika bir seçenek olan Benjamin bitkisi, yüksek oksijen salgıladığı için İngilizce’de “Weeping Fig” yani “ağlayan incir” olarak adlandırılıyor. Bu özelliği sayesinde iç mekan havasını arıtan Benjamin bitkisi, yalnızca faydalı değil, aynı zamanda dekoratif de. Oval şeklindeki yaprakları ve güçlü görünümüyle Benjamin bitkisinin en sevilen ev dekorasyon bitkileri arasında geldiğini söyleyebiliriz.

ev dekorasyon bitkileri

Güney Doğu Asya’nın nemli topraklarında yetişen Benjamin bitkisi, özellikle İtalyan tasarımını benimseyen ev ve iş yerleri için ideal. Kolay bakımı ve hoş görüntüsü ile zarafet ve işlevselliği bir araya getiren Benjamin’i güneş alan bir odaya yerleştirip sevdiğiniz eşyaların yanına koyabilirsiniz. Otantik bir dekorasyon fikri arayışındaysanız Benjamin bitkisini büyük camlı odalarda renkli ve desenli halıların üzerine koyabilir, etrafını teraryumlarla süsleyebilirsiniz. Fazla bakım gerektirmeyen Benjamin’i yaşam alanlarınızın en sevdiğiniz köşelerine dahil etmenin enerjinizi yenileyeceğinden emin olabilirsiniz.

Simetri Tutkunları Çok Sevecek: Kauçuk Bitkisi

Bir süredir gözünüzün alıştığı ev ya da ofis dekorasyonunuza farklı dokunuşlar yapmak için en iyi yöntem yapraklı bitkiler ile yaşam alanlarınızı canlandırmak olabilir. Kauçuk bitkisi, az bakım gerektiren ve görüntüsüyle dekorasyonunuzda gözle görülür bir fark yaratacak yeşil bitki çeşitleri arasında geliyor. Özellikle yaşam alanlarında büyük değişiklik yaratacak ev dekorasyon fikirleri arayanlar için Kauçuk bitkisinin ideal olduğunu söyleyebiliriz.

dekorasyon bitkileri

Kauçuk bitkisini, odalarınıza bir kartpostal görünümü vermek için kullanabilirsiniz. Bitkinin adeta yazıcıdan çıkmış gibi olan muntazam yaprakları; benzer büyüklükte bitkiler, birkaç tablo ve bir berjer ile bir araya getirildiğinde nostaljik bir dinlenme köşesi yaratmanıza olanak tanıyor. Daha modern dekorasyon fikirleri arayışındaysanız birden fazla kauçuk bitkisini raflardan oluşan ahşap bir bitkiliğe de yerleştirebilirsiniz. Ayrıca, yapraklı bitkileri büyüklü küçüklü sukulent çeşitleriyle bir araya getirerek kendi küçük botanik bahçenizi oluşturmanız mümkün. Ahşap bitkiliğe yerleştirdiğiniz kauçuk bitkilerini sevdiğiniz sukulentlerle eşleştirebilirsiniz.

Bloom and Fresh üzerinden kendiniz ya da sevdikleriniz için vereceğiniz dekoratif çiçek siparişleri yaşam alanlarınızın dekorasyonuna taze bir hava katabilirsiniz. Tüm Bloom and Fresh çiçek aranjmanlarını hemen inceleyebilir, online siparişinizi kolaylıkla verebilirsiniz. 

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda