Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Çalışma Masanıza Renk Katacak Bitki ve Çiçek Önerileri

Çalışma Masanıza Renk Katacak Bitki ve Çiçek Önerileri

Çalışma Masanıza Renk Katacak Bitki ve Çiçek Önerileri

Hem evinizin hem de ruhunuzun havasını değiştirmek için arada bir dekoratif değişiklikler yapmanız şart. Küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yapabilir, evinizin içinde de daha verimli olabildiğinizi gözlemleyebilirsiniz. Özellikle son zamanlarda home ofis çalışırken odaklanmakta zorlandığınızı hissediyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz, çalışma masanıza renk katacak bitki ve çiçek önerilerine mutlaka göz atın! Çalışmak için ofise döndüğünüzde aynı önerileri ofisteki çalışma masanızda da uygulayabilirsiniz…

Belki Şans da Getirir: Bambu

Yemyeşil bambuların çalışma ortamlarına sakinleştirici etkisi yaptığı bilinir. Ayrıca bambular bulunduğu ortamın havasını da temizlediği için çalışırken rahat bir nefes alabilirsiniz. Bambu diyince gözünüzde uzun boylular canlanmasın. Çalışma masanıza rahatlıkla koyabileceğiniz orta boy bambu bitkilerini tercih edebilirsiniz. Üstelik bakımı oldukça kolay olan bambu bitkisi, yoğun çalışma hayatı olanlar için ideal. Son olarak bambuların şans getirdiği gerçeğini söylemeden geçmeyelim. Kim bilir, zorlu bir iş gününü çalışma masanızı süsleyen bambunuz sayesinde daha kolay atlatabilirsiniz.

şans bambusu

Bloom and Fresh koleksiyonundan şanslı bambu The Lucky

Minik Bir Ağaç: Bonsai

İç mekan bonsai bitkisi, genellikle sabahları güneşe ihtiyaç duyar. Bu nedenle çalışma odanız güneye ya da batıya bakıyorsa çalışma masanızda bonsai bitkisine yer vermeniz harika olabilir. Ayrıca, Bonsai’nizi iki ya da üç günde bir sulamanız yeterli. Görüntüsüyle çalışma masanızın üzerinde küçük bir bahçe varmış gibi hissedeceğiniz bu bitkiyi çalışma masanıza koyabileceğiniz bitkiler arasına alabilirsiniz.

masa çiçekleri

Ficus ve Obaku‘yu Bloom and Fresh’ten edinebilirsiniz.

Hem Dekoratif Hem Bakımı Kolay: Sukulentler

Son yılların favori bitkileri sukulentler, çalışma masasına dekoratif bir dokunuş yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Echeveria’dan Aleo Crosby’e kadar beğendiğiniz tüm sukulent çeşitlerinin çalışma masanıza otantik bir hava getireceğinden emin olabilirsiniz. Üstelik masanıza koymak için tek bir çeşit sukulent seçmek zorunda değilsiniz. Birden fazla sukulent çeşidini yayvan, dekoratif bir cam vazoya koyarak kendi teraryumunuzu da oluşturabilirsiniz. Eğer kendi teraryumunuzu yapma konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz hemen daha önce hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

masa çiçeği

Bloom and Fresh’in portatif sukulent bahçesi The Garden

O Bir Klasik: Paşa Kılıcı

Latince adı Sanseveria Zeylanica olan paşa kılıcı, çalışma masasına aydınlık getirmek isteyenlerin bitkisi. Az bakım gerektiren paşa kılıcının parlak ve benekli yapraklarının çalışma ortamınıza ferahlık getireceği kesin. Ayrıca hayat mottonuz “Çok değil, akıllıca çalış.” ise yalnızca üç haftada bir sulama gerektiren ve doğrudan olmadığı sürece her türlü ışığa dayanıklı paşa kılıcına bayılacaksınız.

ofis çiçekleri

 

Zarif ve Güzel: Orkide

 

Çalışma masanıza yeşil bitkiler değil de rengarenk çiçekler hakim olsun istiyorsanız birbirinden canlı renkleriyle orkideler ilk tercihiniz olabilir. Üstelik orkide yana değil yukarı doğru uzayan bir çiçek türü olduğu için çalışma masanıza sığdırmanız da oldukça kolay. Ayrıca doğrudan güneş ışığını sevmeyen orkideler için çalışma masaları ideal. İki haftada bir sulamanız gereken orkidelerin bakımı çok zor olmasa da diğer çiçeklerden farklı topraklarının bakımını iyi yapmayı ihmal etmemelisiniz. Dilerseniz çalışma masanız için orkide almadan önce orkide bakım rehberimize göz atabilirsiniz.

masa üstü çiçek

Mermer saksıda beyaz boquetto phalaenopsis orkide Gina

Yelken Yapraklı: Peace Lily

Haftanın en az 40 saatini çalışarak geçirenlerdenseniz çalışma ortamınızın size huzur vermesi gerekir. Bunun için İngilizcesi “Huzur çiçeği” anlamına gelen Peace Lily bitkisini yakınlarınızda bulundurabilirsiniz. Hem sakinleştirici etkisiyle hem de hava temizleme yeteneğiyle bilinen Peace Lily’nizi soğuktan ve direkt ışıktan uzak tuttuğunuz sürece çalışma masanızda sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

ofis bitkileri

 

Çalışma saatlerinizi daha keyifli hale getirmek ve veriminizi artırmak için çalışma masanıza önerdiğimiz bitkilerle harika dokunuşlar yapabilirsiniz. Diğer yandan, ara sıra Bloom and Fresh’in harika çiçek aranjmanlarıyla da çalışma masanızı güzelleştirebilir, kendinizi şımartabilirsiniz.

 

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda