Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Çocuklarınızı Saşırtın: Çiçeklerle İlgili İlginç Bilgiler

Çocuklarınızı Saşırtın: Çiçeklerle İlgili İlginç Bilgiler

Çocuklarınızı Saşırtın: Çiçeklerle İlgili İlginç Bilgiler

Doğanın mucizeleri arasında yer alan bitki ve çiçekler, çocukların da hemen ilgisini çekiyor. Çocuklarla parklara, bahçelere gitmek onların hem doğayla iç içe olmasına hem de yepyeni şeyler keşfetmesine yardımcı oluyor. Bu ziyaretlerinizde ve günlük hayatta aniden onları şaşırtıp yepyeni bir bilgi edinmesi için yazımızda yer alan ilginç bilgileri kullanabilir, aktivite önerilerimizi uygulayabilirsiniz!

Dünyanın En Büyük Çiçeği

Onu dünyanın en büyük çiçeği ile tanıştırmaya ne dersiniz? Akıllı cihazlarınızı açın ve ona Puya Raimondii’nin fotoğraflarını gösterin. Bu kocaman çiçek 10 metrenin üzerinde ve üzerinde 8 binden fazla küçük beyaz çiçek var! Bu çiçeklerin şu ana kadar gördüğü tüm çiçeklerin sayısından bile fazla olabileceğini anlatıp onu daha da şaşırtabilirsiniz.

dünyanın en büyük çiçeği

Çiçeklerin Tarihi

Çiçekler dünya var olduğundan beri yaşayan canlılar değil. Geçmişleri 140 milyon yıl önceye dayanıyor. Bu tarihten önce ise doğada sadece eğrelti otları ve koni şeklinde ağaçlar vardı. Doğal olarak da dünya epey renksiz bir yerdi. Etrafınızda çiçeklerin bulunduğu bir parkı ziyaret ettiğinizde ona bu bilgiyi verip çiçeklerin hiç olmadığı bir dünyanın nasıl olabileceğini konuşabilirsiniz. Ortaya çok güzel bir sohbet çıkacağına eminiz!

Brokolinin Sevimli Yüzü

Brokolinin aslında bir çiçek olduğunu biliyor muydunuz? Bu bilgi brokoli ile arası pek de hoş olmayan miniklerin de ilgisini çekecektir. Ona brokolinin aslında hoş çiçekleri olan bir bitki olduğunu ve bu yeşil gövdelerin ilerleyen zamanlarda minicik çiçeklerle renklendiğini anlatabilirsiniz. Hatta küçük bir duygusallık yapıp brokolinin çiçeklerini bırakıp vitamin alması için onun tabağına geldiğini bile söyleyebilirsiniz.

çiçekler

Bir demet brokoli çiçeği

Sadece Havayla Büyüyen Çiçekler

Farklı özelliklere sahip özel bitkiler çocukların her zaman ilgisini çekiyor. Çocuğunuz her bitkinin toprakta büyümediğini, toprağa ihtiyaç duymadığını öğrendiğinde de çok şaşıracak! Tüm besin maddelerini havadan alan bitkilerin büyümesi, gelişmesi hakkında ona bilgi verip örnek olarak güzeller güzeli orkideyi gösterebilirsiniz. Belki de birlikte böyle bir çiçek yetiştirip uygulamalı olarak da görmesini sağlayabilirsiniz.

çiçek gönder

Hava bitkisi Curly Bloom and Fresh koleksiyonunda

Etobur Bitkiler

Bazı bitkilerin böcek ve küçük hayvanları yediğini bilmek onu gerçekten de şaşırtacak! Venüs Sinekkapan çiçeğinin beslenmesini anlatarak doğada kendi cinslerinden farklı canlıların da olduğunu gösterebilirsiniz. Üstelik küçük kıllarla kaplı yapraklarına düşen böcek, sinek hatta kurbağa gibi küçük yaratıkların kaçmaması için hemen ağzını kapattığını, sindirim suları ile böceği sindirdiğini adım adım anlatıp mini bir belgeselmiş gibi canlandırabilirsiniz. Bu belgesel bir süre çocuğunuzun tanıdığı herkese anlattığı heyecanlı bir hikayeye dönüşebilir.

çocuklara çiçekler

Sinek kapan Venüs

Diğer Bitkilerle Yaşayamayan Çiçekler

Bazı bitkiler diğer bitkileri öldüren toksik maddeler üretiyor. Bunlardan biri de ayçiçeği. Bu nedenle ayçiçeğin etrafında başka bitkiler yaşayamıyor. Sadece kendi cinsinden olan ya da aynı özelliklere sahip bitkilerle yan yana yaşayabilen bitkilerin olduğunu duymak çocuğunuzu şaşırtabilir ve sizi soru yağmuruna tutabilir. Daha net ve detaylı yanıt vermek için “Birlikte Harika Görünseler de Yan Yana Ekilmemesi Gereken Çiçekler” isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

Altın Değerinde Laleler

17. yüzyıl Hollanda’sında lalelerin bir anda altın kadar değerli hale geldiğini, bir lale soğanının çok yüksek fiyatlarla satıldığını biliyor muydunuz? Minik bir tarih dersi ile birlikte bu bilgiyi Osmanlı’daki laleciliğin Hollanda’ya nasıl ulaştığını, bu bitkinin birden bir lüks simgesi haline geldiğini anlatabilirsiniz. Belki bu hikayeden kendinize göre bir ana fikir bile çıkarabilirsiniz.

lale

Jan Brueghel (Genç)’in yaklaşık 1640 tarihli Altın çılgınlığını hicveden tablosu.

Çocuğunuza anlatacağınız bu ilginç bilgilerle doğaya olan hayranlığını artırabilirsiniz. Çiçeklerin güzelliğiyle sadece doğada değil evde de karşılaşması için Bloom and Fresh üzerinden çiçek siparişi verebilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda