Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Lezzetli Bir Yolculuk: Macaron Tarihi ve Yapımı

Lezzetli Bir Yolculuk: Macaron Tarihi ve Yapımı

Lezzetli Bir Yolculuk: Macaron Tarihi ve Yapımı

Rengarenk, yumuşacık ve özenle tatlandırılmış makaronlar, Fransa’nın belki de en ünlü ve değerli tatlı çeşitlerinden biri. Mereng bazlı bu tatlı, klasik tuzlu karamelden lavanta ve bala, yaban incirinden kaz ciğerine pek çok aroma ve renkte bulunabilir. Ancak her yıl Fransa’daki Ladurée ve Pierre Hermé’nin gurmelerle dolup taşmasını sağlayan makaron her zaman bu kadar çekici değildi. Fransa’nın en sevilen tatlılarından makaronun hikayesini öğrenmek ve yapımı ile ilgili bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin!

makaron siparişi

Makaronun Eşsiz Tarihi

Her şeyden önce makaronu “macaroon” tatlısıyla karıştırmamalısınız. Macaroon tatlısı, hindistancevizi rendesine bulanmış küçük badem kurabiyelerine verilen addır. Makaron ise beze, badem unu ve tereyağlı krema dolgusuyla yapılan zarif küçük sandviçlerdir. Macaroon ve makaron arasındaki farkı öğrendiysek sıra asıl meselede. Gelin, bu leziz tatlının geçmişine kısaca bir göz atalım.

Bilinen ilk makaronun tarihi Orta Çağ’lara dayanır. O zamanlar makaron; badem, yumurta akı ve şekerden yapılan; dışı gevrek, içi yumuşak bir tatlıydı. Makaronun kredisi Fransızlar’da olsa da, Venedik manastırlarında 8. yüzyıldan beri yapılan bu tatlıyı İtalya’dan Fransa’ya getiren Catherine de Medici’ydi. Şekli nedeniyle o zamanlar makarona “Rahip Göbeği” denirdi.

Yine de şekerlemenin büyük ölçüde popüler olduğu Fransa’nın makaron tarihindeki rolü küçümsenmemelidir. Çünkü ilk yazılı tarifi 17. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkmış ve sonraki tarifler bu ilk tarife göre şekillenmiştir. Makaronun bu kadar fazla tarifinin olmasının sebebi, pişirirken kabuğunun kolay kırılıp deforme olmasından kaynaklıdır. Bu yüzden makaron tarifi; yapan şefe, kullanılan fırına ve malzemeye göre değişir.

makaron nedir

Makaron Nasıl Popüler Oldu?

Makaronun bugünkü popülerliğine ulaşması aslında 18. yüzyıl sonlarına dayanır. 1792’de Nancy’deki iki Karmelit rahibe Fransız Devrimi sırasında hayatta kalabilmek için makaron pişirip satmaya karar verdi. Bu sayede “Macaron Kardeşler” olarak tanındılar. 1952’de Nancy şehrinde iki rahibeyi onurlandırmak için makaronları ürettikleri yerde onların adına bir makaroncu açıldı.  Zamanla Fransa’nın farklı bölgeleri de tarifi lokal bir tatlı olarak kabul etti. Ancak bugün bildiğimiz şekliyle, iki mereng arasında pürüzsüz aromalı bir dolgu ile yapılan makaron, Fransız başkentinin bir eseriydi. 1830’larda Parisli şekerlemeciler Ladurée tarifi olan “Macaron Parisien”i dünya ile tanıştırdı.

Evde Yapabileceğiniz Makaron Tarifi

Dünya üzerinde böylesine popüler olan, pek çok pastanenin tarifiyle ünlü olmasını sağlayan makaronu evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Doğru malzeme ve ölçülerle harika makaronlar pişirebilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte rengarenk makaronlar yapabilmeniz için ihtiyacınız olan makaron tarifi…

evde makaron tarifi

 

Malzemeler

 

  • 80 gr. yumurta akı
  • 160 gr. toz şeker
  • 140 gr. badem unu
  • 50 gr. pudra şekeri
  • 50 gr. krema
  • 100 gr. beyaz çikolata

Püf noktası: Makaronunuzu yaparken verilen gramajları tam kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde kıvamı tutmayabilir.

Hazırlanışı

Makaronu yapmaya krema ve çikolatayı pişirmekle başlayabilirsiniz. Bu esnada ayrı bir kapta yumurta akı ve şekeri 10-15 dakika kadar çırpın. Yumurta akına badem unu ve pudra şekerini ekleyip yumurta akının köpüklü yapısına zarar vermeyecek şekilde karıştırın. Bu aşamada karışıma dilediğiniz renkte gıda boyası ekleyerek makaronunuzun rengini belirleyebilirsiniz. Hazırladığınız makaron karışımından bir sıkma poşetine doldurup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında boşluk olacak şekilde parça parça sıkın. Son olarak önceden ısıttığınız 125 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirin. Kurabiyeleriniz hazır olduğunda aralarına kremalı karışımdan sürüp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

online macaron gönder

Bloom and Fresh’in birbirinden lezzetli makaronlarından sipariş etmek için tıklayın.

Rengarenk görüntüsüyle iştah kabartan makaronları sevdiklerinize hediye de edebilirsiniz. Eğer evde makaron yapmak sizin için uğraştırıcıysa Bloom and Fresh yanınızda! Yakınlarınızı mutlu etmek için hemen bir B&F Macarons ya da makaronlu hediye sepeti sipariş edebilirsiniz.

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda