Favori Listesi
Sepetim
Ara Toplam :
İndirim :
Toplam :

Yaz Aylarını Seven Çiçekler

Yaz Aylarını Seven Çiçekler

Yaz Aylarını Seven Çiçekler

Havalar ısındıkça çiçeklerinizin renklerini kaybettiğini, yapraklarının solup döküldüğünü görüyor olabilirsiniz. Yaz mevsimine uygun olmayan çiçekler için bu durum oldukça normal. Bakımlarını iyi yaparsanız bir sonraki sezonda kendilerine gelip canlılıklarına kavuşacaklardır. Ancak yaz aylarında yaşam alanlarınıza renk getirecek çiçekler arayışındaysanız o zaman sizin için bir araya getirdiğimiz, yaz aylarını seven çiçeklere bir göz atın!

Ateş Etkisi: Alev Çiçeği

Amerikan yerlisi, uzun boylu alev çiçeklerinin; saf beyazdan kırmızıya uzanan geniş bir yelpazede renkleri vardır. Ayrıca bu çiçekler 5 metreye kadar da uzayabilir. Görünüşleri harika olsa da alev çiçeği iyi bakılmadığında kolay zarar görür. Bu nedenle eğer alev çiçeği almaya karar verdiyseniz onun en büyük düşmanı olan küften kaçınmalısınız. Bunun için de bulabilirseniz alev çiçeğini ekerken “Mile High Pink” gibi yerel tohumları tercih edebilirsiniz.

yaz çiçekleri

 

Zarif Bir Güzel: Kozmos Çiçeği

 

Adını Yunanca “düzenli evren” kelimesinden alan Kozmos çiçeği; birçok rengi olan ve kolay büyüyen bir çiçektir. Hatta bazı çeşitlerinin tek bir çiçekte birden fazla rengi vardır. Kozmos çiçeğinin doğal renkleri sarıdan turuncuya değişir ancak Kozmos’u kırmızı, pembe ve hatta çizgili olmak üzere pek çok tonda görebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda farklı tonlara yer vermeyi seviyorsanız kozmos çiçeği tam size göre!

sıcağa dayanıklı çiçekler

 

Mis Kokulu: Lavanta

 

Kokusu ve zengin rengi ile bilinen lavanta, aslında nane ailesinin bir parçası olan, tam bir güneş bitkisidir. Eğer uygun drenaj sağlanırsa, lavanta kolayca büyür. Ayrıca yüksek ısı, nem, kök hastalığı gibi pek çok durumu tolere edebilen nadir bitkilerden olduğu için bitki bakmaya yeni başlayanlar için de ideal. Üstelik lavantanızdan bir parça koparıp onları bezlere sarabilir, gece yatarken yastığınızın arasına koyarak sabah çok daha dinç uyanabilirsiniz.

güneş seven çiçekler

 

Bazıları Sıcak Sever: Ekinezya

 

Papatya ailesinin bir üyesi olan bu çiçekli bitki, hem yukarı dönük çiçekleri hem de bağışıklık sistemini uyarma yeteneği ile bilinir. Evinizin bir köşesini ekinezya çiçekleri ile süslediğinizde bu çiçeklerin yaz boyunca güneşe olan dayanıklılığını gördükçe şaşıracağınızdan eminiz. Üstelik bu harika çiçeklerden kendinize taze ekinezya çayı da yapabilirsiniz. Ters çiçeklerin suyun içindeki hareketleri fotoğraflanmayı bile hak ediyor!

güneşe dayanıklı çiçekler

 

Dekor Olmaya Aday: Püskül Çiçeği

 

Buğdaya benzeyen püskül çiçekleri, hem kurutulmuş çiçek aranjmanlarında hem de topluca ekildiğinde bahçelerinizde harika bir görüntü sunar. Özellikle yaz aylarında “flamingo serisi” olarak adlandırılan parlak mor ve pembe tonlarını tercih edebilir, hem bahçenizi hem de şık bir vazoya alarak evinizin en sevdiğiniz köşesini renklendirebilirsiniz.

yaz bahçe çiçekleri

 

Sıcak ve Güçlü: Salvia (Ateş) Çiçeği

 

Adından da belli olduğu üzere salvia çiçeği, sıcağa oldukça dayanıklı. Özellikle kavurucu yaz günlerinde kıpkırmızı rengini koruyabilen nadir çiçeklerden olan salvia; sineklere, küfe ve sıcağın sebep olduğu daha pek çok hastalığa karşı dayanıklı. Uzun çiçekli ve renkli salviaya bahçenizde yer açmak istiyorsanız farklı bir çeşidi olan “Furman” kırmızısı salvia’yı deneyebilirsiniz.

ateş çiçeği

 

Rengarenk: Sarı Zambak

 

Bu egzotik çiçeğin 50.000’den fazla çeşidi olduğu için sonsuz renk kombinasyonları ile bahçenizi süslemeniz mümkün. Ancak en bilineni ortası sarı etrafı bordo olan sarı zambaklardır. İsmi sarı olsa da aslında sarı zambağın yalnızca ortası sarıdır ve etrafı “siyaha dönük bordo” olarak tarif edilebilir. Sarı zambakları yazın karşılaşılabilecek hangi durumla karşı karşıya getirirseniz getirin, kolaylıkla büyür ve çoğalırlar. Dilerseniz hemen yanına bir “Orman Güzeli” dikerek daha da zengin bir renk tonu yaratabilirsiniz.

yazın bahçeye ne ekilir

Dayanıklı mı Dayanıklı: Dam Koruğu

Kuraklığa ve daha pek çok koşula dayanıklı olan dam koruğu; özellikle zemin örtüsü olarak harika iş çıkarır. Bahçenizdeki çiçekler açtığında dam korukları sahne alır ve sonbahara doğru yapraklanarak yazın bitişini renklendirir. Siz de çiçeklerinizin yanında harika görünecek dam koruklarına bu yaz bir şans verebilirsiniz.

susuzluğa dayanıklı bitkiler

B&F

Bloom and Fresh Ekibi

En Yeniler

Bloom And Fresh Hakkımızda